Skip to main content

Aardappelen

De aardappelen die wij u aanbieden zijn Frieslander en Bildtstar aardappelen. Deze aardappelen kopen wij rechtstreeks van de teler die zijn aardappelen met zorg sorteert en verpakt in zakken van 5 kg. Deze aardappelen zijn geteeld op kleigrond wat de smaak zeer ten goede komt.

De frieslander Is een ovale, goudgele aardappel. U kunt de Frieslander aardappel uitstekend koken, bakken, frituren, of poffen op de barbecue. Frieslander is een Hollandse zomeraardappel, met een heerlijke smaak, rijk aan vitamine C en vetvrij. Deze aardappel hebben wij in het voorjaar en zomer te koop in onze automaat.

De Bildtstar is een rode, ronde vrij vastkokende aardappel die er gekookt geel tot donkergeel uitziet. De Bildtstar blijft geheel intact tijdens het koken en wordt enigszins kruimig aan de buitenkant. Dit is een laat ras waardoor wij deze in het najaar en winter kunnen leveren.

De Bildtstar aardappel is geschikt voor:

• Koken
• Bakken
• Frituren
• Oven
• Salades

Aardappelen zijn voedzame knollen die ondergronds aan de aardappelplant groeien. Aardappelen vallen onder vak 2 van de Schijf van Vijf. Dit is het vak van brood, granen, aardappelen, rijst, pasta, couscous en peulvruchten. Aardappelen zijn vezelrijk en worden gerekend tot de koolhydraatrijke producten. Er zit namelijk veel zetmeel in.